ZOBRAZIT ROK:



Jako spotřebitelé máte jistě rádi tradiční české špekáčky, ať už grilované, opečené na ohni, jako utopence, nebo i jinak upravené, a jistě byste chtěli vědět, jak si tyto špekáčky vedly v laboratorních testech jejich kvality a zdravotní nezávadnosti.

Proto Vám v probíhající grilovací sezóně nabízíme ze stránek „Odborné informace“ jednotlivých našich oddělení z množství nedávno publikovaných přednášek a posterů (vědeckých plakátů) prezentovaných našimi pracovníky na vědeckých a odborných konferencích a seminářích v češtině psaný přístupný poster našich oddělení chemie a hygieny potravin z konference Hygiena Alimentorum, která proběhla v květnu tohoto roku na Štrbském plese. 

Na základě požadavku Státní veterinární správy jsme loni na jaře testovali 18 druhů špekáčků různých českých výrobců. Prováděli jsme u nich senzorickou analýzu, mikrobiologické vyšetření, stanovení tuku, obsahu masa a čisté svalové bílkoviny, identifikaci druhů mas, průkaz strojně odděleného masa, stanovení soli, kyseliny glutamové, polyfosfátů, stanovení lepku a alergenů sóji, hořčice, mléka a celeru. Poster obsahuje detailní tabulku s výsledky těchto stanovení, a také grafické porovnání ceny špekáčků k jejich obsahu masa.

Poster si můžete přečíst a anonymizované výsledky testu se dozvědět na stránkách „Odborné informace“ oddělení chemie nebo oddělení hygieny potravin.


obrazek1795

Mapa svozných linek

Mapa svozných linek
  STÁTNÍ VETERINÁRNÍ ÚSTAV JIHLAVA
Rantířovská 93/20
58601 Jihlava
Česká republika

Tel.: +420 567 143 111
Fax: +420 567 310 592
E-mail: info@svujihlava.cz
Dat. schránka: wwkdthw
PRACOVIŠTĚ ČESKÉ BUDĚJOVICE
Dolní 2102/2
37004 České Budějovice
Česká republika

Tel.: +420 387 001 570
E-mail: info-cb@svujihlava.cz
Nahoru Tisk Mapa stránek
ÚvodKontaktyNovinky © 2003 - 2017 Státní veterinární ústav Jihlava
TOPlist